Japoniškos bandelės „Mung Bean Bun“

Tešlai:

  • 1 ¾ puodelis duonos miltai plius papildomai už purškimą
  • ¼ puodelis cukrus
  • 1 šaukštai druska
  • 1 paketas sausos momentinės mielės
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 ½ šaukštai sviestas (nesūdytas ir supjaustytas kubeliais)
  • 3 ½ šaukštai pieno (laikyti kambario temperatūroje)
  • 3 ½ šaukštai vanduo (laikyti kambario temperatūroje)
  • 300 gramų mung pupelių pasta

Įdarui:

  • 1 didelis kiaušinis
  • juodųjų sezamų sėklų (Neprivalomas)
  • truputis vandens

Paruošimas:

1. Surinkite visus ingredientus vienoje vietoje. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir mieles

2. Sumaišykite sausus ingredientus ir atidėkite

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį

4. Dabar į sausus ingredientus įpilkite išplaktą kiaušinį

5. Į tešlą įpilkite vandens ir pieno

6. Rankomis išmaišykite šį mišinį, maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys

7. Tešla bus gana lipni, bet maišykite, kol viskas susimaišys ir gausite tešlos rutulį

8. Leiskite tešlai porą minučių pailsėti ir išvalykite stalviršį, kad galėtumėte pradėti kočioti

9. Vyniojimui pabarstykite šiek tiek birių miltų ant stalviršio ir išminkykite tešlą.

10. Kai tešla bus gana elastinga ir maždaug 25 cm ilgio, uždėkite sviesto kubelius ant tešlos ir susukite tešlą, įkiškite į ją sviestą

11. Tęskite minkymo procesą sukišdami ir kočiodami, pamatysite, kad tešla tampa minkšta ir lygi

12. Kai baigsite, leiskite tešlai valandą pastovėti šiltoje vietoje

13. Kai tešla pastovės, padalinkite ir suformuokite tešlą į mažus rutuliukus

14. Padėkite šiuos rutuliukus į šalį 15-ai minučių, tada iškočiokite tešlą, kad susidarytų maždaug 8 cm skersmens apskritimai

15. Dabar mung pupelių pastą dėkite į tešlos centrą, šonus sulipdyti centre ir užsandarinkite tešlą, kad pasta neišbėgtų.

16. Baigę visus tešlos rutuliukus dėkite į orkaitę ir aptepkite kiaušinių plakiniu, o ant viršaus pabarstykite šiek tiek juodojo sezamo sėklų, leiskite tešlai pailsėti porą minučių

17. Kepti 15 min

18. Kai visos bandelės su mung pupelėmis įgaus aukso rudą spalvą, išimkite jas ir patiekite

Skanaus 🙂

https://www.bitemybun.com/lt/japanese-mung-bean-bun/

Add a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *