Indiški Žagarėliai „Jalebi“
Posted On 10 spalio, 2022
Tešlai:
- 150 g miltų
- 200 ml vandens
- Pusė šaukšto grietinės
- Pusė šaukšto manų
- Žiupsnelis kepimo miltelių
- 3 šaukštai aliejaus
Sirupui:
- 200 g cukraus
- 120 ml vandens
- Šaukštelis citrinos sulčių
Paruošimas:
- Sijotus miltus sumaišyti su manais ir kepimo milteliais.
- Sudėti grietinę ir išmaišyti.
- Supilti vandenį ir išminkyti tešlą. Laikyti šiltai bent 2 val.
- Sirupui kaitinti vandenį su cukrumi, kol šis ištirps.
- Supilti citrinos sultis ir virti dar apie 3 min.
- Atvėsinti.
- Tešlą supilti į konditerinį maišelį siauru antgaliu.
- Įkaitinti aliejų.
- Išspausti spiralės formos žagarėlius.
- Kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį.
- Nuvarvinti riebalų perteklių ir 5 min. mirkyti sirupe.
- Patiekti ir mėgautis.
Skanaus 🙂