Indiški Žagarėliai „Jalebi“

Tešlai:

  • 150 g miltų
  • 200 ml vandens
  • Pusė šaukšto grietinės
  • Pusė šaukšto manų
  • Žiupsnelis kepimo miltelių
  • 3 šaukštai aliejaus

Sirupui:

  • 200 g cukraus
  • 120 ml vandens
  • Šaukštelis citrinos sulčių

Paruošimas:

  • Sijotus miltus sumaišyti su manais ir kepimo milteliais.
  • Sudėti grietinę ir išmaišyti.
  • Supilti vandenį ir išminkyti tešlą. Laikyti šiltai bent 2 val.
  • Sirupui kaitinti vandenį su cukrumi, kol šis ištirps.
  • Supilti citrinos sultis ir virti dar apie 3 min.
  • Atvėsinti.
  • Tešlą supilti į konditerinį maišelį siauru antgaliu.
  • Įkaitinti aliejų.
  • Išspausti spiralės formos žagarėlius.
  • Kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį.
  • Nuvarvinti riebalų perteklių ir 5 min. mirkyti sirupe.
  • Patiekti ir mėgautis.

Skanaus 🙂

https://priekavos.lt/dievisko-skonio-indiski-desertai/

Add a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *