Turkiškas desertas „Sekerpare”

Ingredientai:

  • 250 ml minkšto sviesto
  • 1 puodelis cukraus pudros
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1/3 puodelis manų kruopų
  • 2 puodelis sijotų miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Migdolai ar kiti riešutai

Sirupui:

  • 2 puodeliai cukraus
  • 2 puodeliai vandens
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • *recepte parašyti tokie kiekiai, bet man sirupo lieka dar ir kitam kartui

Paruošimas:

1.Pavirti sirupą 15 min. ir atidėti.
2. Sumaišyti sviestą, cukraus pudrą ir trynius.
3. Sudėti manus ir po truputį berti miltus.
4. Turi gautis šviesi tešla, minkoma. Ją 15 min. atidėti į šaldytuvą.
5. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių (patarčiau kepant temperatūrą stebėti).
6. Iš tešlos suformuoti nedidelius rutuliukus, šiek tiek paspausti ir viršuje įspausti migdolą.

7. Kepti 20-25 min., kol paruduos. (aš darau 4 cm skersmens, tai išeina apie 25-30 vnt.)
8. Šiltą sirupą pilti ant karštų sausainių, leisti įsigerti ir vėl pakartoti.
9. Sausainius laikyti šaldytuve ir patiekti šaltus!

Skanaus 🙂

https://www.lamaistas.lt/receptas/turkiskas-desertas-sekerpare-35753

Add a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *