Prancūziškos kanelės
Ingredientai:
- 250 g cukraus
- 100 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 2 šaukštų romo
- 2 kiaušinių ir 2 trynių
- 50 g lydyto sviesto
- 1/2 litro pieno
- lydyto sviesto formelėms ištepti
- cukraus formelėms
Paruošimas:
1.Sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi, druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.
2.Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.
3.Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.
4.Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
5.Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).
6.Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.
Skanaus 🙂
https://worldrecipes.eu/lt/skaniausios-prancuziskos-kaneles-pagal-beata