Prancūziškos kanelės

Ingredientai:

  • 250 g cukraus
  • 100 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų romo
  • 2 kiaušinių ir 2 trynių
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1/2 litro pieno
  • lydyto sviesto formelėms ištepti
  • cukraus formelėms

Paruošimas:

1.Sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi,  druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.

2.Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.

3.Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.

4.Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

5.Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).

6.Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.

Skanaus 🙂

https://worldrecipes.eu/lt/skaniausios-prancuziskos-kaneles-pagal-beata

Add a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *