Čekiškas desertas- Trdelnik
Posted On 18 spalio, 2022
Ingredientai:
- Miltai – 1 kg;
- Mielės – 20 gr .;
- Kiaušinis – 6 vnt. (5 tryniai ir vienas visas);
- Cukrus – 300 gr .;
- Pienas – 500 ml .;
- Sviestas – 150 gr .;
- Kapotų riešutų (migdolai, graikiniai riešutai – kurie jums labiau patinka) – 200 gr .;
- Druska, miltelių cukrus, maltas cinamonas – pagal skonį.
Paruošimas:
- Išsijoti miltai, sumaišyti su sviestu, cukrumi ir tryniais.
- Sumaišome šiltame piene mirkytas mieles su šaukšteliu cukraus.
- Įpilkite druskos ir minkykite tešlą.
- Supilkite pieną mažomis porcijomis.
- Tešlą palikite šiltai.
- Kai jis pakyla, mes iš jo darome žvynelius.
- Apvija flagella bus ant vamzdžių formų. Galite naudoti riedėjimo kaištį, bet tada jums taip pat reikia puodelio (kad riedėjimo kaištis ne gulėtų orkaitėje, o tolygiai įšiltų pagal svorį).
- Ką apvyniojame, sutepame aliejumi.
- Paspauskite turniketą ir užvyniokite jį ant mūsų ekspromto.
- Varškę sutepkite kiaušiniu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
- Kepame keptuvę 160 laipsnių temperatūroje. Laikas priklauso nuo gaminio dydžio: nuo ketvirčio valandos iki 30 minučių
- Paruoštą duoną iškepkite su cukraus pudra ir maltais riešutais.
- Kvepiantis ir skanus desertas yra paruoštas!
Skanaus 🙂