INGREDIENTAI:
200 gramų sausainių
150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos)
100 gramų migdolų miltų
25 gramai kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
400 mililitrų kokosų pieno (bent 18 proc. riebumo)
300 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia – elektriniu trintuvu). Berti migdolų miltus, mirkytas maltas datules, ištirpintą kokosų aliejų bei žiupsnelį druskos. Masę gerai išminkyti.
- Masę sudėti į apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens) ir spaudžiant rankomis suformuoti torto pagrindą ir kraštus. Dėti į šaldiklį bent 30 min pastingti.
- Šokoladą smulkiai sukapoti.
- Kokosų pieną pakaitinti ir karštą pilti ant šokolado, kad apsemtų. Palaikyti 10 minučių. Tada masę išmaišyti ir supilti ant torto pagrindo.
- Tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms (o dar geriau – nakčiai), kad sustingtų.
- Patiekdami mes tortą papuošėme braškėmis, skrudintais pekano riešutais ir jūros druskos dribsniais, bet drąsiai galite puošti savo nuožiūra.
Patarimai:
- Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
- Tortą laikykite šaldytuve, nes stovėdamas kambario temperatūroje jis suminkštėja.

Categories: