Posted On 3 lapkričio, 2024

Sluoksniuotas braškių ir kreminio sūrio desertas

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

400 gramų braškių (naudojau šaldytas, tinka ir kitokios uogos)

100 gramų sausainių (naudojau migdolinius)

3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)

KREMUI:

200 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone, šalto)

200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)

3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pagaminame braškių padažą. Šaldytas braškes dėti į puodą, berti cukrų, pilti 2 v.š. vandens ir uždengus dangčiu leisti užvirti. Užvirus atidengti, braškes patrinti šakute, sumažinti ugnį iki nedidelės (kad masė tik truputį burbuliuotų, bet labai aktyviai nevirtų) ir nuolat pamaišant pavirti apie 10 – 12 min. arba iki sutirštės. Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
  2. Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu iki puraus, laikančio formą kremą.
  3. Sausainius šiek tiek palaužyti iki mažesnių gabaliukų.
  4. Į pasirinktas taures sluoksniuoti desertą. Pirmiausia dėti šiek tiek sausainių, tada – braškių padažo, tuomet kremo, tada sausainių, vėl braškių padažo, kremo, sausainių. Papuošti dar trupučiu kremo ir braškių padažo.

Šaltinis

Related Post

Skanioji panakota su uogomis

INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė) 500 mililitrų pieno 2 šaukštai cukraus…

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti) 250 gramų maskarponės sūrio…

Skanioji panakota su uogomis

https://www.youtube.com/watch?v=_wodzGr4Rfw&t=6s