Posted On 3 lapkričio, 2024

Karamelinis varškės tinginys

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

400 gramų varškės 9%

370 gramų sausainių (naudojau du trečdalius Gaidelio klasikinių bei trečdalį šokoladinių)

200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”)

200 gramų sviesto

100 gramų migdolų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius. Riešutus pasmulkinu peiliu arba elektriniu trintuvu.
  2. Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pirną sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
  3. Į varškės masę suberiu sausainius bei migdolo riešutus, gerai išmaišau, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų varškės mase.
  4. Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
  5. O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele (ar pašildytu karamelizuotu kondensuotu pienu), pabarstyti smulkintais riešutais.

Patarimai:

  • Kad varškės tinginys gerai sustingtų, varškę geriau rinkitės sausesnę – iš maišelių tinka tobuliausiai, bet iš kvadratinių pakelių irgi galima. Tik jokiu būdu nenaudokite kreminės varškės (būna parduodama kibirėliuose).
  • Vietoje sviesto nenaudokite margarino ar tepių riebalų mišinių, nes tinginys nesustings.

Šaltinis

Related Post

Greiti triufeliai be pieno produktų

https://www.youtube.com/watch?v=16_Lf9nIq48

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti) 250 gramų maskarponės sūrio…

Skanioji panakota su uogomis

INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė) 500 mililitrų pieno 2 šaukštai cukraus…