Posted On 7 spalio, 2024

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti)

250 gramų maskarponės sūrio

250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba pagal skonį, naudojau Rududu)

200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)

120 gramų biskvitinių pirštelių (apytikriai)

100 mililitrų kavos (juodos, tinka ir be kofeino)

PABARSTYMUI:

šiek tiek kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paruošti kavą.
  2. Kol kava vėsta, paruošti kremą. Į dubenį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną, maskarponės sūrį ir šaukštu (arba mažu greičiu mikseriu) išsukti iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir viską plakti mikseriu iki kremas ims laikyti formą.
  3. Juoduosius serbentus kiek patrinti su šakute, kad atsirastų skysčio (jei naudosite šaldytus serbentus, juos pirniausia atitirpinti).
  4. Biskvitinius pirštelius trumpai pamirkyti kavoje iš abiejų pusių, sudėti į lėkštę ir aplaužyti norimo dydžio gabaliukais.
  5. Sluoksniuoti desertą: į pasirinktų stiklinių dugną dėti sausainių, ant jų – maskarponės kremą, tada serbentus, vėl sausainius ir vėl kremą. Ant viršaus užbarstyti kakavos.
  6. Šiuos tiramisu galima skanauti iškart, bet patys gardžiausi jie bus bent 1-2 val. pastovėję šaldytuve (galima paruošti ir iš vakaro).

Šaltinis

Related Post

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

https://www.youtube.com/shorts/t6kfZ2HMFxw

Veganiškas šokoladinis tortas

INGREDIENTAI: 200 gramų sausainių 150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos) 100 gramų…

Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis

INGREDIENTAI: PAGRINDUI: 300 gramų sausainių (Gaidelio ar panašių) 150 gramų sviesto (ištirpinto) 1 žiupsnelis druskos…