INGREDIENTAI:
200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba pagal skonį, naudojau Rududu)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
120 gramų biskvitinių pirštelių (apytikriai)
100 mililitrų kavos (juodos, tinka ir be kofeino)
PABARSTYMUI:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paruošti kavą.
- Kol kava vėsta, paruošti kremą. Į dubenį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną, maskarponės sūrį ir šaukštu (arba mažu greičiu mikseriu) išsukti iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir viską plakti mikseriu iki kremas ims laikyti formą.
- Juoduosius serbentus kiek patrinti su šakute, kad atsirastų skysčio (jei naudosite šaldytus serbentus, juos pirniausia atitirpinti).
- Biskvitinius pirštelius trumpai pamirkyti kavoje iš abiejų pusių, sudėti į lėkštę ir aplaužyti norimo dydžio gabaliukais.
- Sluoksniuoti desertą: į pasirinktų stiklinių dugną dėti sausainių, ant jų – maskarponės kremą, tada serbentus, vėl sausainius ir vėl kremą. Ant viršaus užbarstyti kakavos.
- Šiuos tiramisu galima skanauti iškart, bet patys gardžiausi jie bus bent 1-2 val. pastovėję šaldytuve (galima paruošti ir iš vakaro).

Categories: