INGREDIENTAI:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų graikiško jogurto
2 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
4 vienetai šokoladinių sausainių
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sutrupinkite pirštais iki smulkių trupinukų.
- Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su graikišku jogurtu iki vientisumo.
- Pusę maskarponės kremo sumaišytkite su karamelizuotu kondensuotu pienu. Kad maišytųsi lengviau, pirmiausia į karamelizuotą pieną įmaišykite 1-2 šaukštus kremo ir gerai šaukštu išsukite iki vientisumo, o tada sudėkite likusį. Jeigu mėgstate saldžiau, karamelizuoto pieno galite dėti ir daugiau.
- Baltą maskarponės kremą (kuris liko be karamelės) galite pagal skonį pasaldinti cukrumi ar kitu saldikliu (pvz. trupučiu klevų sirupo).
- Į nedideles taures (arba mažas stiklines ar puodelius) berkite šiek tiek sausainių trupinių, tada dėkite karamelinio kremo, tada balto kremo, vėl berkite sausainų, dėkite karamelinio kremo, o tada – balto maskarponės kremo.
- Galite valgyti iškart arba padėti į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad skaniai atšaltų (galima desertus pasiruošti ir iš vakaro).
- Prieš tiekdami viršų galite papuošti trupučiu sausainių trupinių, smulkintais riešutais, šlakeliu karamelės ar kaip tik norisi.
Patarimai:
- Graikišką jogurtą rinkitės tirštesnį, švelnaus skonio. Aš paprastai gaminu su Alma arba Pieno žvaigždžių. Jeigu norite gaivesnio deserto, jogurto galite dėti ir daugiau, bet tada nelaikykite šaldytuve ilgai, jog nepavandenytų.
- Sausainius galite naudoti bet kokius mėgiamus arba jų net nedėti visai. Vietoje sausainių tinka ir smulkinti riešutai ar granola.
- Vietoje karamelizuoto kondensuoto pieno tinka ir naminė karamelė.
- Tikslus porcijų skaičius priklausys nuo stiklinių dydžio. Gaminant vidutinio dydžio stiklinėse ar taurėse (pvz. balto vyno taurėse) susluoksniuosite 2 sočias deserto porcijas. Gaminant mažose taurelėse ar puodeliuose (pvz. skirtose likeriui ar espresso kavai), pavyks 4-5 porcijos.

Categories: