Posted On 3 lapkričio, 2024

Veganiškas šokoladinis tortas

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

200 gramų sausainių

150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos)

100 gramų migdolų miltų

25 gramai kokosų aliejaus

1 žiupsnelis druskos

Viršui:

400 mililitrų kokosų pieno (bent 18 proc. riebumo)

300 gramų juodojo šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia – elektriniu trintuvu). Berti migdolų miltus, mirkytas maltas datules, ištirpintą kokosų aliejų bei žiupsnelį druskos. Masę gerai išminkyti.
  2. Masę sudėti į apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens) ir spaudžiant rankomis suformuoti torto pagrindą ir kraštus. Dėti į šaldiklį bent 30 min pastingti.
  3. Šokoladą smulkiai sukapoti.
  4. Kokosų pieną pakaitinti ir karštą pilti ant šokolado, kad apsemtų. Palaikyti 10 minučių. Tada masę išmaišyti ir supilti ant torto pagrindo.
  5. Tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms (o dar geriau – nakčiai), kad sustingtų.
  6. Patiekdami mes tortą papuošėme braškėmis, skrudintais pekano riešutais ir jūros druskos dribsniais, bet drąsiai galite puošti savo nuožiūra.

Patarimai:

  • Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
  • Tortą laikykite šaldytuve, nes stovėdamas kambario temperatūroje jis suminkštėja.

Šaltinis

Related Post

Greitas karamelinis maskarponės desertas

INGREDIENTAI: 250 gramų maskarponės sūrio 250 gramų graikiško jogurto 2 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)…

Nekeptas sūrio pyragas su šaldytomis uogomis

INGREDIENTAI: PAGRINDUI: 300 gramų sausainių (Gaidelio ar panašių) 150 gramų sviesto (ištirpinto) 1 žiupsnelis druskos…

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

https://www.youtube.com/shorts/t6kfZ2HMFxw