INGREDIENTAI:
200 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)
70 mililitrų kokosų pieno (naudojau „Santa Maria”18 proc. riebumo)
70 mililitrų kavos (arba mėgiamų sulčių ar kokoso pieno)
Apvoliojimui:
pagal poreikį kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Jeigu šokoladas karštas, palikite šiek tiek atvėsti.
- Į tirpintą šokoladą supilkite kokoso pieną, išmaišykite. Supilkite kavą, išmaišykite.
- Šokoladinę masę sukrėskite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę aš šaldymo indelį (aš naudojau 16×16 cm). Išlyginkite paviršių ir uždenkite jį maistine plėvele (kad plėvelė liestųsi prie šokolado).
- Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
- Sustingus pjaustykite kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį apvoliokite kakavoje.
Patarimai:
- Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
- Vietoje kavos galite naudoti bet kokį kitą skystį, pvz. apelsinų sultis, arbatą, migdolų pieną ar ką tik sugalvosite.
- Papildomai triufelius galite pagardinti mėgiamais prieskoniais, pvz. žiupsneliu čili ar kajeno pipirų, muskatu, cinamonu ar meduolių prieskoniais.
- Vietoje kokoso pieno tinka ir kitoks augalinis ar net paprastas pienas. Bet su kokosų pienu triufeliai bus kremiškesni, malonesnės tekstūros.

Categories: