Posted On 3 lapkričio, 2024

Greiti triufeliai be pieno produktų

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

200 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%)

70 mililitrų kokosų pieno (naudojau „Santa Maria”18 proc. riebumo)

70 mililitrų kavos (arba mėgiamų sulčių ar kokoso pieno)

Apvoliojimui:

pagal poreikį kakavos


PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje. Jeigu šokoladas karštas, palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Į tirpintą šokoladą supilkite kokoso pieną, išmaišykite. Supilkite kavą, išmaišykite.
  3. Šokoladinę masę sukrėskite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę aš šaldymo indelį (aš naudojau 16×16 cm). Išlyginkite paviršių ir uždenkite jį maistine plėvele (kad plėvelė liestųsi prie šokolado).
  4. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
  5. Sustingus pjaustykite kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį apvoliokite kakavoje.

Patarimai:

  • Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.
  • Vietoje kavos galite naudoti bet kokį kitą skystį, pvz. apelsinų sultis, arbatą, migdolų pieną ar ką tik sugalvosite.
  • Papildomai triufelius galite pagardinti mėgiamais prieskoniais, pvz. žiupsneliu čili ar kajeno pipirų, muskatu, cinamonu ar meduolių prieskoniais.
  • Vietoje kokoso pieno tinka ir kitoks augalinis ar net paprastas pienas. Bet su kokosų pienu triufeliai bus kremiškesni, malonesnės tekstūros.

Šaltinis

Related Post

Veganiškas šokoladinis tortas

INGREDIENTAI: 200 gramų sausainių 150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos) 100 gramų…

Nekeptas snikerinis pyragas be glitimo

INGREDIENTAI: 240 gramų avižinių dribsnių (naudojau neturinčius glitimo) 200 gramų šokolado (naudojau juodą, bet tinka…

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

https://www.youtube.com/shorts/t6kfZ2HMFxw