INGREDIENTAI:
400 gramų varškės 9%
370 gramų sausainių (naudojau du trečdalius Gaidelio klasikinių bei trečdalį šokoladinių)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu”)
200 gramų sviesto
100 gramų migdolų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sulaužau rankomis į posmulkius gabalėlius. Riešutus pasmulkinu peiliu arba elektriniu trintuvu.
- Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pirną sudedu į dubenį. Blenderiu viską sutrinu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių.
- Į varškės masę suberiu sausainius bei migdolo riešutus, gerai išmaišau, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų varškės mase.
- Krečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukštu gerai paspaudžiu, kad neliktų tarpų. Dedu į šaldytuvą nakčiai.
- O tada pjaustau riekelėmis ir mėgaujamės! Jeigu norisi žavingiau, prieš patiekiant galima apšlakstyti tirpintu šokoladu, karamele (ar pašildytu karamelizuotu kondensuotu pienu), pabarstyti smulkintais riešutais.
Patarimai:
- Kad varškės tinginys gerai sustingtų, varškę geriau rinkitės sausesnę – iš maišelių tinka tobuliausiai, bet iš kvadratinių pakelių irgi galima. Tik jokiu būdu nenaudokite kreminės varškės (būna parduodama kibirėliuose).
- Vietoje sviesto nenaudokite margarino ar tepių riebalų mišinių, nes tinginys nesustings.

Categories: