INGREDIENTAI:
500 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
500 mililitrų pieno
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų želatinos
Patiekiant:
pagal skonį uogų (arba uogienės ar vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į puodą pilame grietinėlę ir pieną. Užkaitininame iki ims garuoti (bet jokiu būdu nevirs).
- Sudedame cukrų ir želatiną. Maišydami pakaitiname iki želatina ištirps. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad masė neužvirtų.
- Nuimame nuo ugnies ir leidžiame truputį atvėsti. Paragaujame, ar pakanka cukraus (jeigu norisi saldžiau, įdedame dar šiek tiek). Galima dar įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto.
- Supilstome į nedideles formeles ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad panakota visiškai sustingtų.
- Sustingusią panakotą išimame iš formelių. Pagardiname šviežiomis uogomis arba uogų padažu (žr. patarimus žemiau) arba mėgiamais vaisiais.
Patarimai:
- Uogų padažą panakotai ruoškite taip – į prikaistuvį dėkite norimas uogas (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos), pagal skonį cukraus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies iki iš uogų išsiskirs sultys ir viskas sušils. Dar galite į padažą įpilti šlakelį brendžio arba romo – steiks įdomesnio skonio. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Šiuo padažu gardinkite paruoštą panakotą.
- Jeigu norite įdomiau, į panakotą tinka įmaišyti aguonų. Jų lengvas traškumas ir subtilus poskonis puikiai dera.

Categories: