Posted On 3 lapkričio, 2024

Skanioji panakota su uogomis

admin 0 comments

INGREDIENTAI:

500 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)

500 mililitrų pieno

2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)

20 gramų želatinos

Patiekiant:

pagal skonį uogų (arba uogienės ar vaisių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į puodą pilame grietinėlę ir pieną. Užkaitininame iki ims garuoti (bet jokiu būdu nevirs).
  2. Sudedame cukrų ir želatiną. Maišydami pakaitiname iki želatina ištirps. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad masė neužvirtų.
  3. Nuimame nuo ugnies ir leidžiame truputį atvėsti. Paragaujame, ar pakanka cukraus (jeigu norisi saldžiau, įdedame dar šiek tiek). Galima dar įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto.
  4. Supilstome į nedideles formeles ir dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad panakota visiškai sustingtų.
  5. Sustingusią panakotą išimame iš formelių. Pagardiname šviežiomis uogomis arba uogų padažu (žr. patarimus žemiau) arba mėgiamais vaisiais.

Patarimai:

  • Uogų padažą panakotai ruoškite taip – į prikaistuvį dėkite norimas uogas (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos), pagal skonį cukraus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies iki iš uogų išsiskirs sultys ir viskas sušils. Dar galite į padažą įpilti šlakelį brendžio arba romo – steiks įdomesnio skonio. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Šiuo padažu gardinkite paruoštą panakotą.
  • Jeigu norite įdomiau, į panakotą tinka įmaišyti aguonų. Jų lengvas traškumas ir subtilus poskonis puikiai dera.

Šaltinis

Related Post

Greiti triufeliai be pieno produktų

INGREDIENTAI: 200 gramų juodojo šokolado (naudojau 70%) 70 mililitrų kokosų pieno (naudojau "Santa Maria"18 proc. riebumo)…

Skanioji panakota su uogomis

https://www.youtube.com/watch?v=_wodzGr4Rfw&t=6s

Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti) 250 gramų maskarponės sūrio…