INGREDIENTAI:
400 gramų braškių (naudojau šaldytas, tinka ir kitokios uogos)
100 gramų sausainių (naudojau migdolinius)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
KREMUI:
200 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone, šalto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pagaminame braškių padažą. Šaldytas braškes dėti į puodą, berti cukrų, pilti 2 v.š. vandens ir uždengus dangčiu leisti užvirti. Užvirus atidengti, braškes patrinti šakute, sumažinti ugnį iki nedidelės (kad masė tik truputį burbuliuotų, bet labai aktyviai nevirtų) ir nuolat pamaišant pavirti apie 10 – 12 min. arba iki sutirštės. Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
- Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu iki puraus, laikančio formą kremą.
- Sausainius šiek tiek palaužyti iki mažesnių gabaliukų.
- Į pasirinktas taures sluoksniuoti desertą. Pirmiausia dėti šiek tiek sausainių, tada – braškių padažo, tuomet kremo, tada sausainių, vėl braškių padažo, kremo, sausainių. Papuošti dar trupučiu kremo ir braškių padažo.

Categories: