Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

2 vienetaivištienos filė
0.5 vienetobrokolių (nedidelio)
1 vienetaspaprikos
1 stiklinėanakardžių riešutų
pagal skonįdruskos
pagal skonįmaltų juodųjų pipirų
pagal skonįsezamo sėklų
PADAŽUI:
6 šaukštaisojos padažo (versijai be glitimo – Tamari padažo)
50 mililitrųvandens
2 šaukštaimedaus
1 šaukštasryžių acto (arba baltojo vyno ar obuolių acto)
1 šaukštasskrudintų sezamų aliejaus
2 centimetraiimbiero (tarkuoto)
2 skiltelėsčesnako (tarkuotų)
1 šaukšteliskrakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

1.Ruošiame padažą – sojos padažą, medų, vandenį, actą, aliejų, imbierą, česnaką ir krakmolą išmaišome indelyje. Supilame į nedidelį puodą ar keptuvę ir, maišant, kaitiname, kol visi produktai susimaišo ir padažas sutirštėja, viso apie 5 minutes.

2.Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių.

3.Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska ir pipirais, išmaišome. Ant vištienos pilame pusę paruošto padažo, išmaišome.

4.Vištieną dedame į kepimo skardą ir kepame 10 minučių orkaitėje.

5.Kol vištiena kepa, brokolius ir papriką supjaustome nedideliais gabalėliais.

6.Papriką, brokolius ir anakardžius sudedame prie vištienos, apšlakstome dar 2 šaukštais padažo ir išmaišome.

7.Kepame orkaitėje dar 10 minučių.

8.Patikriname, ar vištiena iškepė – į ją duriame peiliu, turi išbėgti skaidrios sultys.

9.Iškepusį patiekalą apšlakstome likusiu padažu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Daugiau info+

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *