INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
2 vienetai | vištienos filė |
0.5 vieneto | brokolių (nedidelio) |
1 vienetas | paprikos |
1 stiklinė | anakardžių riešutų |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų |
pagal skonį | sezamo sėklų |
PADAŽUI: | |
6 šaukštai | sojos padažo (versijai be glitimo – Tamari padažo) |
50 mililitrų | vandens |
2 šaukštai | medaus |
1 šaukštas | ryžių acto (arba baltojo vyno ar obuolių acto) |
1 šaukštas | skrudintų sezamų aliejaus |
2 centimetrai | imbiero (tarkuoto) |
2 skiltelės | česnako (tarkuotų) |
1 šaukštelis | krakmolo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1.Ruošiame padažą – sojos padažą, medų, vandenį, actą, aliejų, imbierą, česnaką ir krakmolą išmaišome indelyje. Supilame į nedidelį puodą ar keptuvę ir, maišant, kaitiname, kol visi produktai susimaišo ir padažas sutirštėja, viso apie 5 minutes.
2.Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių.
3.Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska ir pipirais, išmaišome. Ant vištienos pilame pusę paruošto padažo, išmaišome.
4.Vištieną dedame į kepimo skardą ir kepame 10 minučių orkaitėje.
5.Kol vištiena kepa, brokolius ir papriką supjaustome nedideliais gabalėliais.
6.Papriką, brokolius ir anakardžius sudedame prie vištienos, apšlakstome dar 2 šaukštais padažo ir išmaišome.
7.Kepame orkaitėje dar 10 minučių.
8.Patikriname, ar vištiena iškepė – į ją duriame peiliu, turi išbėgti skaidrios sultys.
9.Iškepusį patiekalą apšlakstome likusiu padažu ir pabarstome sezamo sėklomis.