777 FRANKLIN ST, SAN FRANCISCO

10.00AM - 06.00PM MONDAY TO FRIDAY

FOLLOW US:

DROP US A EMAIL:

compayname@mail.com

ANY QUESTIONS? CALL US:

+91 123-456-780/+00 987-654-321

17, Spa 2024
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su pomidorais ir feta

Šaltinis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

2vienetaivištienos filė
500 gramųvyšninių pomidorų
150 gramųfetos sūrio
2 šaukšteliaiprieskonių vištienai
3 skiltelėsčesnako
0.5 šaukšteliodruskos
0.5 šaukšteliomaltų juodųjų pipirų
pagal poreikįalyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

 Paruošimo laikas: Apie 30 min.

1.Orkaitę įkaitinti iki 220 C laipsnių (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio)
2.Į kepimo indą sudėti pomidorus, įspausti česnako, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir permaišyti rankomis.
3.Vištienos filė iš abiejų pusių pabarstyti prieskoniais vištienai ir įtrinti (jei prieskoniai be druskos, papildomai pabarstyti druska). Sudėti šalia pomidoriukus, taip pat dėti ir fetos sūrį.
4.Kept iki 220 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 – 30 min arba iki kol vištiena bus iškepusi (žr. patarimus apačioje).
5.Iškepus vištienai, ją dėti į lėkštes, o kepimo inde likusius ingredientus gerai išmaišyti (pirmiausia mentele susmulkinti fetos sūrį, o tuomet išmaišyti).
6.Ant vištienos dėti paruoštus pomidorus su sūriu. Skanu tiekti su salotomis ar kitu mėgiamu garnyru.

    Patarimai:
    Kepimo laikas. Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
    Vištienos marinavimas. Jei norite, kad kepsniukai būtų sodresnio skonio, prieskoniais juos galite įtrinti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.

    Related Posts

    Greita smidrų užkandėlė su pesto

    INGREDIENTAI: 300 gramų smidrų 200 gramų sluoksniuotos tešlos pagal poreikį pesto padažo Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių Pabarstymui: pagal poreikį sezamo…