17, Spa 2024
Greita smidrų užkandėlė su pesto

INGREDIENTAI:
300 gramų | smidrų | |
200 gramų | sluoksniuotos tešlos | |
pagal poreikį | pesto padažo | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušinių | |
Pabarstymui: | ||
pagal poreikį | sezamo sėklų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.Smidrų kotus nulaužti. Į puodą pilti vandenį, sudėti smidrus ir apvirti 2 – 3 min., išgriebti kiaurasamčiu ir perlieti šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.
2.Orkaitę įkaitinti iki 200º C temperatūros (kaitinimas – viršus+apačia, be vėjelio).
3.Šaldytą sluoksniuotą tešlą aptepti su pesto padažu ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
4.Kiekvieną smidrą apsukti su sluoksniuotos tešlos juostelėmis.
5.Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti. Paruoštus smidrus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
6.Suktinukus sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
7.Kepti įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 15-20 min., kol tešla pakils ir gražiai apskrus.
- 0
- By admin
- 17 spalio, 2024 05:15 AM