Neaštrūs receptai

Ingredientai:

  • 500 g baltųjų kopūstų
  • 3 bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštas sviesto arba aliejaus
  • 1 litras vandens arba sultinio (vištienos ar daržovių)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži krapai ar petražolės (papuošimui)

Paruošimas:

  1. Supjaustykite svogūną smulkiai ir apkepkite svieste arba aliejuje, kol taps skaidrus.
  2. Į puodą sudėkite tarkuotą morką ir kapotus kopūstus, šiek tiek pakepinkite.
  3. Supilkite vandenį arba sultinį, įdėkite lauro lapą ir virkite apie 10 minučių.
  4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į sriubą.
  5. Virkite apie 15-20 minučių, kol bulvės ir kopūstai taps minkšti.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir apibarstykite šviežiomis žolelėmis.

Ingredientai:

  • 400 g raugintų kopūstų
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 300 g rūkytų dešrelių
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 litras vandens arba sultinio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži petražolės arba krapai (papuošimui)

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite svieste, kol jis taps auksinis.
  2. Supilkite raugintus kopūstus ir apkepkite kartu su svogūnais apie 5 minutes.
  3. Supilkite vandenį arba sultinį, įdėkite lauro lapą ir virkite 15 minučių.
  4. Bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite ir įdėkite į sriubą, virkite dar 20 minučių.
  5. Dešreles supjaustykite ir pridėkite į sriubą pačioje pabaigoje, virkite dar 5-7 minutes.
  6. Pagardinkite druska, pipirais, apibarstykite šviežiomis žolelėmis.

Ingredientai:

  • 300 g vištienos filė
  • 400 g baltųjų kopūstų
  • 2 bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 50 g grikių
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 litras vandens arba sultinio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Petražolės (papuošimui)

Paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite gabaliukais ir apkepkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu.
  2. Kopūstus ir morkas smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su vandeniu arba sultiniu.
  3. Pridėkite vištieną, lauro lapą, supjaustytas bulves ir grikius.
  4. Virkite apie 20-25 minutes, kol visos daržovės ir grikiai taps minkšti.
  5. Pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su smulkintomis petražolėmis.