Aštrūs receptai

Ingredientai:

  • 500 g raugintų kopūstų
  • 1 kraujo dešra (gali būti pakeista kitu rūkytu dešros tipu)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas paprikos miltelių (aštriosios)
  • 1 aitrioji paprika (pagal skonį)
  • 1 lauro lapas
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1,5 litro vandens arba vištienos sultinio
  • Druska ir pipirai
  • Aliejus kepimui
  • Šviežios petražolės arba krapai

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir kraujo dešrą.
  2. Įkaitinkite aliejų puode ir pakepinkite svogūną su česnaku iki auksinės spalvos.
  3. Sudėkite supjaustytą dešrą ir aitriąją papriką, apkepkite kelias minutes.
  4. Įdėkite pomidorų pastą, raugintus kopūstus, paprikos miltelius, lauro lapą ir vandens arba sultinio.
  5. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių.
  6. Suberkite supjaustytas morkas ir bulves, virkite dar apie 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
  7. Pagardinkite druska, pipirais, šviežiomis žolelėmis. Sriuba turi būti tiršta ir aštri.

Ingredientai:

  • 200 g kimči (korėjietiški rauginti kopūstai)
  • 200 g kiaulienos (gali būti šoninė arba liesesnė mėsa)
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 šaukštelis Gochujang (korėjietiška aštri pasta)
  • 1 šaukštelis Gochugaru (korėjietiški aštrūs pipirų dribsniai)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  • 500 ml vandens arba daržovių sultinio
  • Tofu (nebūtina, bet galima įdėti)
  • Švieži svogūnų laiškai

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite kiaulieną ir svogūną. Kepkite juos su sezamų aliejumi dideliame puode, kol kiauliena gražiai apskrus.
  2. Įdėkite kimči, Gochujang, Gochugaru, smulkintą česnaką ir kepkite dar kelias minutes, kol kvapas taps intensyvesnis.
  3. Supilkite vandenį arba sultinį, pridėkite sojų padažo ir užvirkite.
  4. Jei naudojate tofu, supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į sriubą.
  5. Virkite apie 20-30 minučių ant vidutinės ugnies.
  6. Prieš patiekdami sriubą apibarstykite šviežiais svogūnų laiškais. Ši sriuba yra itin pikantiška ir gali būti koreguojama pagal norimą aštrumo lygį.

    Ingredientai:

    • 300 g baltųjų arba raudonųjų pupelių (gali būti iš skardinės)
    • 400 g smulkintų kopūstų
    • 1 svogūnas
    • 2 česnako skiltelės
    • 1 aitrioji paprika (jalapeno arba habanero pagal skonį)
    • 1 šaukštas maltos kmynų sėklos
    • 1 šaukštas čili miltelių (pagal skonį)
    • 1 šaukštas pomidorų pastos
    • 1 lauro lapas
    • 1 l daržovių sultinio
    • Aliejus kepimui
    • Druska, pipirai
    • Šviežios kalendros

    Paruošimas:

    1. Pakepinkite svogūną ir česnaką aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
    2. Įdėkite aitriąją papriką, maltus kmynus, čili miltelius ir trumpai apkepkite.
    3. Įmaišykite smulkintus kopūstus, pomidorų pastą ir lauro lapą. Gerai išmaišykite.
    4. Supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 15 minučių, kol kopūstai taps minkšti.
    5. Įdėkite pupeles, druską ir pipirus, virkite dar 10 minučių.
    6. Patiekite sriubą apibarstytą šviežiomis kalendromis. Sriuba bus tiršta, soti ir aštri – tikras meksikietiškas smūgis!

    Ingredientai:

    • 300 g baltųjų kopūstų
    • 200 g rūgštynių
    • 1 morka
    • 2 bulvės
    • 1 svogūnas
    • 1 aitri paprika
    • 2 česnako skiltelės
    • 1 šaukštas aliejaus kepimui
    • 1 litras daržovių sultinio
    • Druska, pipirai
    • Citrina (pagal skonį)

    Paruošimas:

    1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką, kepkite aliejuje, kol suminkštės.
    2. Sudėkite tarkuotą morką, bulves ir smulkintus kopūstus. Viską apkepkite.
    3. Supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
    4. Įdėkite rūgštynes, druską, pipirus ir virkite dar 5 minutes.
    5. Jei norite dar daugiau rūgštumo, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
    6. Ši sriuba gaivi, su rūgštumo ir aštrumo deriniu.