Receptas, kuris sužavės Jūsų močiutę!

Obuolių Pyragas

Paragavusi šį obuolių pyragą, apstulbau. Tai kažkas ypatingo! – Kažkieno močiutė

Ingredientai:

  • 4 dideli obuoliai (geriausiai saldūs)
  • 200 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • Druska pagal skonį
  • Cukraus pudra (patiekimo)

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišyk miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Įmaišyk kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį, kol gausi vientisą tešlą.
  2. Obuolių paruošimas: Nuskusk obuolius, išimk sėklas ir supjaustyk plonais griežinėliais. Galite pabarstyti cinamonu, kad suteiktumėte dar daugiau skonio.
  3. Pyrago formavimas: Tešlą padalink į dvi dalis. Vieną dalį iškočiok ir išklok ja pyrago formą. Paskleisk obuolius ant tešlos, o ant viršaus uždėk kitą tešlos dalį, šiek tiek praskleisk.
  4. Kepimas: Įkaitink orkaitę iki 180 °C. Kepk pyragą apie 30-40 minučių, kol jis taps auksinės spalvos.
  5. Patiekimas: Leisk pyragui atvėsti, o tada pabarstyk cukraus pudra. Patiek su ledais arba grietinėle.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *