FUIIIIIIIIIII- Panelė nuomonėlė
Ingredientai:
Makaronams:
- 400 g makaronų (pavyzdžiui, linguine arba spaghetti)
- Druska (makaronams virti)
Padažui:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustyto
- 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
- 400 g konservuotų pomidorų (pjaustytų)
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (pasirinktinai)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 šaukštas šviežių bazilikų (arba 1/2 šaukštelio džiovintų)
Jūrų gėrybėms:
- 300 g šviežių jūrų gėrybių (krevetės, kalmarai, midijos)
- 1/2 stiklinės baltojo vyno (pasirinktinai)
- 1 citrinos sultys
- Švieži petražolės (patiekimo dekoravimui)
Instrukcijos:
- Makaronų virimas:
- Dideliame puode užvirinkite vandenį su druska. Įdėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus al dente. Nusausinkite ir palikite šiek tiek makaronų vandens.
- Padažo ruošimas:
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies.
- Įdėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
- Pridėkite raudoną papriką ir kepkite dar 2 minutes.
- Įdėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, raudonųjų pipirų dribsnius, druską ir pipirus. Virkite 10-15 minučių, kol padažas sutirštės.
- Jūrų gėrybių ruošimas:
- Į padažą įdėkite jūrų gėrybes. Jei naudojate vyną, supilkite jį dabar.
- Kepkite 5-7 minutes, kol jūrų gėrybės bus išvirtos ir bus paruoštos.
- Paskutines minutes įdėkite citrinos sultis ir bazilikus.
- Makaronų sujungimas:
- Į padažą su jūrų gėrybėmis įmaišykite makaronus. Jei reikia, pridėkite šiek tiek makaronų vandens, kad padažas geriau aptriptų makaronus.
- Patiekimas:
- Patiekite karštus makaronus, pabarstytus šviežiomis petražolėmis.
Šis patiekalas yra skanus ir aromatingas, puikiai tinkantis šventiniam vakarienei! Skanaus!