Obuolių Pyragas
Paragavusi šį obuolių pyragą, apstulbau. Tai kažkas ypatingo! – Kažkieno močiutė
Ingredientai:
- 4 dideli obuoliai (geriausiai saldūs)
- 200 g miltų
- 150 g sviesto
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- Druska pagal skonį
- Cukraus pudra (patiekimo)
Paruošimas:
- Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišyk miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Įmaišyk kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį, kol gausi vientisą tešlą.
- Obuolių paruošimas: Nuskusk obuolius, išimk sėklas ir supjaustyk plonais griežinėliais. Galite pabarstyti cinamonu, kad suteiktumėte dar daugiau skonio.
- Pyrago formavimas: Tešlą padalink į dvi dalis. Vieną dalį iškočiok ir išklok ja pyrago formą. Paskleisk obuolius ant tešlos, o ant viršaus uždėk kitą tešlos dalį, šiek tiek praskleisk.
- Kepimas: Įkaitink orkaitę iki 180 °C. Kepk pyragą apie 30-40 minučių, kol jis taps auksinės spalvos.
- Patiekimas: Leisk pyragui atvėsti, o tada pabarstyk cukraus pudra. Patiek su ledais arba grietinėle.


